Preskočiť na obsah

Správna farba účesu, podľa farby Vaších očí

    Zmena farby vlasov môže byť jednoduchá a zároveň zložitá, v závistlosti od toho, aký máte momentálny odtieň vlasov. A to platí aj v tomto roku 2020.
    Je veľmi ľahké stmaviť svetlé vlasy, ale problematické môže byť vlasy zosvetliť, najmä ak sú vaše vlasy farbené na čierno. Čierna farba je farbou, ktorá je veľmi problematická, a zosvetlenie môže priniesť poškodenie vlasovej štruktúry. Takže starostlivo zvážte akú koľvek zmenu farby, a vezmite v úvahu aj nasledujúce rady.

    Vyberte si tú správnu farbu vlasov pri pohľade na:

    1. Farbu pokožky:

    – Svetlá pokožka: všetky odtiene svetle blond a stredne blond, pretože pri tmavej farbe budete bledá a môžete vyzerať choro, pokiaľ vasa pleť nieje úplne dokonalá. Kruhy pod očami, akné atď.
    – Stredne hnadá: všetky odtiene, tu si môžete naozaj vybrať, čo chcete, pretože vaša pokožka vyzerá skvele aj s tmavšími odtieňmi a nevyzerá to zle, a možete použiť aj plavé odtiene.
    – Tmavá pokožka: odtiene hnedej, červenej a čiernej.

    2. Farba vašich očí:

    Zvyčajne sa farba pleti berie ako prvá vec pri výbere správnej farby na vlasy , ale aj pre oči je lepšie ak sú v  kontraste s farbou vlasov pre ich zvýraznenie.

    Dôležité:
    – Ak máte nefarbené vlasy nie je problém ich zosvetliť maximálne o štyri odtiene, a to iste platí aj o stmavení.
    – Ak ste farbená blondína, pri stmavovaní môže Vaš odtieň chytiť zelený nádych, takže buďte opatrné.
    – Ak idete z čiernej na blond s chemickým zosvetlením je velmi pravdepodobné, že farba vaších vlasov bude oranžová .

    Tabuľka nižšie vám názorne ukáže ako si správne vybrať farbu vlasov podľa očí. Je to v podstate jednoduché. Čím svetlejšie oči, tým svetlejšia by mala byť farba vlasov.

    farba vlasov - farba oci
    hair-fashion-online.blogspot.ro