Preskočiť na obsah

Osem najčastejších mýtov o vlasoch.

    1. Časté strihanie vlasov spôsobí ich rýchlejší rast:

             Pravda:

    Vlasy vyrastú centimeter až centimeter a pol každý mesiac či ich už striháte alebo nie,“. Vlasy rastú možno trochu rýchlejšie v lete, ale čím nekvalitnejšie nožnice tým horšie pre vlasy. Rast  mierne urýchľujú hormóny. Podstrihnutie spôsobí, že odstránením rozštiepených a poškodených koncov budú vlasy vyzerať lepšie a dorastú do väčšej dĺžky.

    2. Stres môže spôsobiť vypadnutie vlasov.

             Pravda:

    Aj keď vlasy vypadávajú sústavne, okolo 50 až 150 vlasov každý deň, je  možné, že stratíte omnoho viac vlasov ak ste pod vplyvom silného stresu. Myslí sa tým závažná životná situácia alebo zmena, ako napr. rozvod, strata pracovného miesta, hospitalizácia. Ďalšími okolnosťami sú antibiotiká alebo tehotenstvo. Po uplynutí niekoľkých týždňov zvyčajne prirodzene dorastú späť.

    stres-a-vypadavanie-vlasov-600x220

    3. Ak vytrhnete jeden sivý vlas, dve alebo tri ďalšie vyrastú z toho istého   miesta.

             Pravda:

    Vytrhávanie sivých vlasov je škodlivý zlozvyk. Môžu sa poškodiť korienky a vzniknúť infekcia alebo trvalé jazvy. Viac o vlasoch a ich množstve je v tomto článku : Čo je to vlas.

    4. Z jemných, rovných vlasov sa nedá vytvoriť bohatý účes.

             Pravda:

    Vlasy natočte na 5minút na veľké termo natáčky. Dodajú rovným vlasom bohatosť a vitalitu. ZVÄČŠENIE OBJEMU VLASOV, NADÝCHANÝ ÚČES

    Osem najčastejších mýtov o vlasoch – pokračovanie.

    Pages: 1 2