Preskočiť na obsah

Krásny a účes vďaka správnemu použitiu kondicionéru, kúry či zábalu

    Zdá sa to jednoduché, nie? Použijem kondicionér, alebo nie. Ale existujú pravidlá, ktoré by ste mali dodržiavať, pokiaľ ide o použitie kondicionéru, kúry, alebo zábalu, hlavne ak chcete mať účes, ktorý vám bude závidieť aj Kim Kardashian. Pridržte sa tohto postupu použitia vlasových kondicionérov a budete na najlepšiej ceste k najjemnejším, najkrajším vlasom kdekoľvek na svete, kam prídete.

    Po každom umytí vlasov kondicionér

    Použitie kondicionéru po umytí vlasov sa môže zdať ako plytvanie časom, ale nieje to tak. Tento malý extra krok, ktorý vám zaberie maximálne päť minút, má mať vplyv na kvalitu vlasov. Umývanie vlasov je nevyhnutnosť, ale tým si odstánite nielen špinu a zápach, ale aj dôležité ochranné filtre, ktoré udržiavajú vlasy lesklé, zdravé a silné. Použite kondicoinéru po každom umytí vlasov je nevyhnutné, ak chcete, aby vaše vlasy boli lesklé a váš učes mal top tvar. Odporúčame použiť šampón a kondicionér zvlašť a nepoužívať prípravky všetko v jednom.

    Po každom umytí vlasov kondicionér
    Po každom umytí vlasov kondicionér

    Nepreháňajte to s množstvom kondicionéru.

    Príliš veľa kondicionéru môže viesť k tvorbe mazu vo vlasoch, čo vám spôsobí ťažkú, mastnú a nespoľahlivú hrivu. Aby ste zabránili nadmernému mastneniu vlasov, použite približne rovnaké množstvo kondicionéru ako šampónu (bonus: ušetríte aj peniaze!). Určite nechcete, aby ste si vlasy umývali každý deň. Dva až tri krát týždenne je tak akurát. Vždy sa uistite, že dodržiavate pravidlá uvedené na zadnej strane produktu, pokiaľ ide o množstvo a čas.

    Používajte produkty určené na konkrétny typ vlasu.

    Boli by ste prekvapení, koľko ľudí používa nesprávny druh výrobkov pre ich typ vlasov. Určite nie zámerne. Napríklad, ak máte jemné alebo tenké vlasy, vyberte kondicionér, ktorý je objemový. Ak máte kučeravé vlasy, použite kondicionér, ktorý vyživuje textúru. Ak máte hrubé vlasy alebo vlasy, ktoré sú nepoddajné, budete potrebovať kondicionér určený na pre tento ty vlasov. Použite túto radu.

    Používajte produkty určené na konkrétny typ vlasu.
    Používajte produkty určené na konkrétny typ vlasu.

    Môžete získať ešte viac s kondicionérom. Napríklad, niektoré výrobky sú určené pre farbené vlasypre blondínky, pre starnúce vlasy atď. Skutočne sa snažte používať výrobok, ktorý zodpovedá vašim špecifickým potrebám.

    Nepoužívajte dlhodobo ten istý kondicionér.

    Všimli ste si niekedy, ako brilantne vyzerju vaše vlasy po použití na nového prípravku? Nehovoríme, že by ste mali používať niečo nové pri každom umývaní, ale zmena raz za čas môže vaše vlasy reštartovať.

    Navyše je dobré striedať medzi kondicionérom bohatým na proteíny a takým, ktorý je ultra hydratačný. Kľúč k super nádherným, zdravým vlasom je rovnováha medzi týmito dvoma, takže striedanie dáva vašim vlasom to najlepšie z každého. Výrobky bohaté na vlhkosť obsahujú oleje a zvlhčovadlá, ako aj mastné alkoholy, ako je cetyl a stearyl. Kondicionéry bohaté na proteíny sú, posilnené proteínmi, ako je keratín a aminokyseliny.

    Použite sprchovaciu čiapku

    Ak si nanesiete kondicionér na vlasy nasaďte si sprchovaciu čiapku. To isté plati aj pri nanesení kúry alebo zábalu na vlasy. Toto je obzvlášť účinné, ak ste už v sprche, pretože teplá voda zahrieva vzduch v čiapke a pomôže hĺbkovému kondicionéru preniknúť do vnútra vlasu.

    Použite sprchovaciu čiapku
    Použite sprchovaciu čiapku

    Nenanášajte si kondicionér na pokožku hlavy

    Vaša vlasová pokožka už produkuje maz, takže ešte pridanie kodicionéru na túto oblasť vám môže zanechať pocit mastnosti. Je tiež dôležité úplne vymyť kondicionér z pokožky hlavy. Ak urobíte chybu, môže vás pokožka svrbieť, potom použite šampón na upokojenie, podľa potreby. Pri aplikácii kondicionéru, alebo kúry sa zameriavajte na strednú časť vlasov a na konce.

    Vyskúšajte vrstvenie.

    Niektoré vlasy sú mastné pri korienkoch, ale suché na koncoch. Vrstvenie kúry, či kondicionéru zahŕňa umiestnenie rôznych produktov na rôzne časti vlasov, ale súčasne.

    Ku korienkom napríklad môžete umiestniť objemový kondicionér, potom na strednú časť kondicionér pre farebne upravené vlasy (ak potrebujete) a na konce veľmi bohatý a olejom obohatený kondicionér na oživenie rozstrapatených koncov.

    Nepoužívajte zábaly z domácich surovín, ktoré su staršie.

    Nemali by ste vypiť mlieko po záruke, že? Dodržujte to aj pre svoju krásu, pokožku a vlasy vrátane zábalov a kúr. Nevzťahuje sa to na kúpené vlasové kondicionéri a kúry, ktoré obsahujú zložky, ktoré sú ošetrené proti tvorbe plesní a baktérii. Avšak, ak zmiešate svoje vlastné vlasové zábaly a kúry, najmä tie, ktoré sa rýcho kazia napr. avokádo, vajcia alebo jogurt, je najlepšie vytvoriť si množstvo, ktoré použijete raz, maximálne dva krát.