Preskočiť na obsah

Hrebeň vhodný pre Vaše vlasy.

    Nesprávny hrebeň môže zničiť aj tie najzdravšie vlasy.

    Povedzme si to hneď vopred: hrebeň vhodný pre Vaše vlasy nemusí byť ani drahý, ani z niektorej ušľachtilej rohoviny. Je však dôležité, aby sa čo najviac hodil k svojmu účelu. A tiež, aby nemal ostré hrany.

    Dnes sa väčšinou všetky hrebene vyrábajú strojovo – je ľahostajné, či lisovaním, rezaním, vstrekovaním pod tlakom či iným spôsobom.
    Použitý materiál nehrá rolu. Jednotlivé zuby hrebeňa však musia byť obrúsené, vyhladené a vyleštené, pretože pri strojovej výrobe často vznikajú ostré hrany či hroty. Tie sa u drahších hrebeňov odstraňujú ručne, u lacnejších strojovo (vo väčšine prípadov je efekt rovnaký). Výsledok si samy môžete preskúšať tým, že končeky prstov jemne prejdete cez hrotmi jednotlivých zubov hrebeňa.

    správny hrebeň

    Nesmiete pritom pocítiť nič hrubého, ostrého či inak nepríjemného. Nemenej dôležité je, aby tiež jednotlivé zuby nemali ostrý pozdĺžny šev, ktorým by sa mohli vlasy pri prečesávaní poškodzovať. Dobré hrebene nesmú mať žiadne švy.

    Je potrebné si uvedomiť, že okrem tupírovania (I to môžem vynechať, pretože aj to škodí vlasom a na trhu existuje veľa stylingových prípravkov – objemové tužidlo, ktorý dodá vlasom objem) pozn. ucesy.com vôbec nepotrebujeme hrebene s hustými zubami. Hrebene s riedkymi zubami naše vlasy šetria. Tento fakt je tým dôležitejší, čím kučeravejšie a dlhšie máme vlasy.

    spravne hrebene

    Ak použijeme hrebene kovové, z tvrdenej gumy či radšej z rohoviny, záleží na vkuse, je ale dôležité, aby boli zuby v poriadku. Ak máme problémy s elektrizujúcimi vlasami, používame najlepšie hrebene kovové či z byvolieho rohu. Tie neelektrizujú. Pri voľbe hrebeňov rozhoduje často aj jeho cena. Je jasné, že hrebeň z byvolieho rohu je drahší ako hrebeň z tvrdenej gumy. Len pozor: s kvalitou zubov hrebeňa to nesúvisí.

    Čo by ste si mali zapamätať:

    Zuby musia mať hroty zaoblené.
    Zuby musia byť bez pozdĺžnych ostrých švov.
    Elektrizujúce vlasy vyžadujú hrebene drevené, kovové či z rohoviny.
    Vlasy trpia česaním tým menej, čím redšie sú zuby hrebeňa.
    Pre tupírovania je vhodný hrebeň s hustými zubami alebo hrebeň s rôzne dlhými zubami.
    Hrebene s označením, že majú konečné opracovanie či sú ručne opracované, môžete zakúpiť bez ďalšieho skúmania. Toto označenie platí ako známka kvality.